MONTEFELTRO, ALLE PLAATSEN TE BEZOEKEN EN TE ONTDEKKEN

1 October 2015turismomarche

Hier de bergen resorts en dorpen van Montefeltro niet te missen op uw avontuur door de Marche.

Het gebied van Montefeltro bestrijkt een breed gebied in het Centrum van de Apennijnen gelegen, ten noorden van de Marche tussen Emilia Romagna en Toscana, een land vol van het glorieuze verleden en pulserend met de ritmes van de nabijgelegen stad Urbino, aan de ene kant, en San Leo aan de andere. Een oude geschiedenis zichtbaar en leefbaar gemaakt van stedelijke middeleeuwse centra, sobere kerken, eenzame kloosters, maar ook discrete en charmante molens en onveranderlijk kleine dorpjes die oude echte parfums en ongerepte omgevingen, bergwegen en onverwachte uitzichten behouden.

Hub van het gebied is Urbino, de hoofdstad van het hertogdom Montefeltro, een stad die verrast verlaat en fascineerd door zijn monumentale Palazzo Ducale, met aan de binnenkant de Galleria Nazionale delle Marche, de vele kerken en kloosters dat vele kunstwerken behoudt, de geboorteplaats van Raphael Sanzio, met vele paleizen verspreid langs de smalle straatjes die het karakteriseren en nog deuropeningen en trappen. De elegantie en stijl van de gebouwen en monumenten hebben hun Renaissance charme intact  behouden, hun betekenis en hun schoonheid getuigen van de grootsheid van de historische periode onverbiddelijk gekoppeld aan de naam van Federico da Montefeltro, die in ‘400, dankzij zijn verlichte geest  en zijn mecenaat maakte van deze stad een waar juweeltje en culturele landmark. Federico riep aan zijn hof de beste schilders, beeldhouwers, decorateurs en architecten van zijn tijd die van deze stad een perfecte plek maakte, bijna “Het ideale stad”(La Città Ideale) – het prachtige schilderij bewaard gebleven in de Galleria Nazionale delle Marche in Urbino.

Het grondgebied van Montefeltro, die niet alleen deel maakt van de Marche maar ook  deel van Toscane , Emilia Romagna en de Republiek San Marino heeft inclusief vele gemeenten, waarvan sommige tussen 2007 en 2009 uit onze regio zijn losgemaakt; degenen die vandaag de dag – in de provincie Pesaro Urbino – en dus behoren tot de Montefeltro van Urbino zijn er 15. Kleine versterkte dorpen nog intact die zich voordoen op een reeks van heuvels van de felle groene afgewisseld met rotspartijen.

Auditore met minder dan 2000 inwoners is slechts de eerste in alfabetische volgorde van de mooie dorpjes van Montefeltro, die de interessante Historisch Museum van de Linea Gotica accommodeert, terwijl in Belforte all’Isauro, waar, naast het oude dorp herbouwd door Francesco di Giorgio Martini, kunt u ook het kasteel bewonderen, herbergt nu de school van de Italiaanse taal en cultuur voor buitenlanders “Giacomo Leopardi” – – en de kerk gewijd aan de patroonheilige van San Lorenzo. Ligt aan de voet van de berg met dezelfde naam, op de voet rond het grootste deel van de zeventiende-eeuwse Palazzo dei Principi, Carpegna, waar u de parochiekerk van San Giovanni kunt bezoeken, daterend uit de Romaanse tijd en de kerken van San Sisto en de kerk van San Nicolò.

In Frontino, gedomineerd door de pittoreske rotsachtige plateaus van Sasso Simone en Simoncello, kunt u bezoeken: het klooster van St. Jerome, de monumentale complex van Montefiorentino – dateert uit de dertiende eeuw. – Aan de binnenkant een werk van Giovanni Santi, vader van Raphael Sanzio; terwijl in Lunano, die in staat is zijn oude glorie te tonen dankzij het verwoeste kasteel, vinden we het klooster van Monte Illuminato, bekend omdat hier de heilige Franciscus de zicht  aan een jonge blinde jongen herstelde. Tussen de heuvels die de valley scheiden van de Conca en de Foglia, Macerata Feltria, gelegen in de nabijheid van de oude Pitinum Pisaurense, met de versterkte stad, de toren en het Palazzo del Podesta omgebouwd tot museum.

In Mercatino Conca, in aanvulling op de schilderachtige oude stad van bijzonder belang is de parochiekerk, die veel werken van lokale kunstenaars herbergt. Monte Cerignone landschappelijk neergestreken op een rots, met zijn pittoreske geplaveide straatjes die leiden tot het gebouw van de oude vesting. Montecopiolo, nu bekend skigebied, is het verplicht punt van doorgang tussen de valleien van de Marecchia en Conca, hier kunnen we de overblijfselen bewonderen van de kastelen van Monte Copiolo, Monte Boaggine en Monte Acuto, oude bastions gebouwen om het grondgebied te verdedigen.

Monte Grimano Terme, in de buurt van de grens met de Republiek San Marino, met zijn 1200 inwoners is een van de kleinste van de dorpen die behoren tot de Montefeltro van Urbino, een oase van rust in een heuvelachtig landschap op het platteland, terwijl Piandimeleto is nog steeds zichtbaar gedomineerd door de imposante paleis-vesting van de Graven Oliva met zijn kantelen, schietgaten en consoles. In Pietrarubbia, mooi dorp, waarvan de resten van het kasteel van Petra Rubea op een klif liggend hebben een zeer suggestief effect, interessant de kerk van San Silvestro, gebouwd rond het jaar duizend, die aan de binnenkant een fijne marmeren altaar en een  mooie roosvenster, door de beeldhouwer Arnaldo Pomodoro realiseert, bewaard zijn en het Paleis van het Vicariaat van de zestiende eeuw.

Sassocorvaro, liggend aan het kunstmatige meer van Mercatale, staat op het hoogtepunt van de heuvel gedomineerd door de imposante grootste deel van de Rocca Ubaldinesca, gebouwd door Francesco di Giorgio Martini, de thuisbasis van de Art Gallery en het Museum of Rural Life. In Sassofeltrio, in aanvulling op de schilderachtige oude stad, kunnen we bewonderen, in de raadzaal van het stadhuis, de wapens van de familie Malatesta en La Rocca, die werd herbouwd door de beroemde architect Francesco di Giorgio Martini; Bovendien, op zijn grondgebied, in de Vallei Sant’Anastasio zijn er de bronnen van alkalisch en zwavelhoudend water. Tenslotte in Tavoleto, in aanvulling op de prachtige oude stad en de vele natuurlijke schoonheden, van groot belang zijn de ruïnes van het Castello della Trappola, met oude oorsprong en de parochiekerk, die vele werken van lokale kunstenaars herbergt.

Parco della Gola della Rossa en Frasassi, alle dingen om te zien en om te doen

18 September 2015turismomarche

Gids voor het Parco della Gola della Rossa, plaats van de Marche die absoluut bezocht moet worden: tussen betoverde grotten, oude middeleeuwse kerken en adembenemende uitzichten op het groen en op de rotsen.

Het Regionaal Natuurpark van de Gola della Rossa en Frasassi is het groene hart van de Marche. Een van de mooiste beschermde gebieden, beslaat ongeveer negen duizend hectare op de hellingen van de Apennijnen in de provincie van Ancona tussen de gemeenten van Serra San Quirico, Genga, Arcevia en Fabriano. Een gebied omgeven door weelderige natuur en nog steeds intact in de mooie en mysterieuze Frasassi, oude kerken en abdijen, middeleeuwse sfeer en fantastische landschappen.

Frasassi, ondergrondse grotten van karstic origin, zijn op het grondgebied van Genga en vertegenwoordigen een show van de tijd en de natuur. De grotten, bezocht met rondleidingen of vrij, bestaan ​​uit stalactieten en stalagmieten die sculpturen van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid vormen. De vormen en afmetingen van deze natuurlijke werken hebben de verbeelding van de speleologen gestimuleerd, die nadat ze ze ontdekt en bestudeerd op een merkwaardige manier genaamd hebben. Tussen de stalactieten en stalagmieten van de meest beroemde en fascinerende zijn: de “Reuzen”, de “Camel” en “Dromedaris”, de ” Beer “en de” Madonnina “.

Een andere plaats van bijzondere historische kunst, maar ook voor het landschap en het toerisme is het gebied in verband met de kerk van San Vittore di Genga. Met zijn avonturenpark ontworpen en ontwikkeld om de kinderen te vermaken en de nabijgelegen warmwaterbronnen, is de badplaats San Vittore uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor het hele gezin, die veel ontspanning en plezier aanbiedt.  De abdij van San Vittore delle Chiuse, in Romaanse stijl, werd geboren in de natuurlijke amfitheater gevormd door de bergen van de kloven van Frasassi, is een plaats van sterke emotionele impact voor de ruis en de soberheid van de hoge muren, een plaats van suggestieve gebed ondergedompeld in de groene bergen van de Marche.

Pierosara, in de gemeente van Genga, was voor de strategische geografische ligging – gelegen op een heuvel in de buurt van twee groeven, die van Frasassi en die van de Rossa – was een belangrijk middeleeuws kasteel dat de omliggende grondgebied domineerde. Vandaag, van de oude castrum, blijven de muren en de verdediging  toren. Historisch gezien altijd erg belangrijk, het was een strategische referentie voor het domein van het omringende land sinds het Romeinse Rijk. De merkwaardige naam van dit middeleeuwse dorp oorspronkelijk genaamd Castel Petroso komt uit een legende; er wordt gezegd dat een graaf ontmoette een meisje genaamd Sara inwoner van het Castel Petroso en gefascineerd door haar schoonheid besloot om haar te ontvoeren omdat ze verloofd was met een kasteelheer, Piero. Tijdens de ontvoering , de omwonenden probeerden om de jongeren te redden, maar de jonge vrouw werd gedood door de graaf, die ook de jonge Piero doode, die naast zijn geliefde stierf. Het lijkt erop dat vanaf die dag, om deze trieste gebeurtenis te onthouden, de naam Castel Petroso is verandert in Pierosara.

Sassoferrato is een relatief kleine stad in vergelijking met de grootte, de stad is in feite op twee niveaus, de wijk Borgo en de wijk Castello. De grote gemeentelijke extensie is ingesloten in een dal waar drie rivieren stromen: de Sanguerone uit het noorden, het Sentino uit het westen en de Marena uit het zuiden, die op korte afstand van de een tot de andere in het dorp verzamelen. Op het grondgebied van Sassoferrato zijn vele plaatsen van historische en artistieke belang, zoals de oude Romeinse stad Sentinum, de thuisbasis van de beroemde Battle of the Nations (295 voor Christus). Terwijl het archeologisch museum en de burgerlijke kunstgalerij de huisvest is van een van de belangrijkste iconen van St. Demetrius, uitgevoerd in de late veertiende eeuw, wordt gekenmerkt door zijn kleine formaat en bouwtechniek.

De stad van Genga, heeft in aanvulling van de beroemde grotten, vele interessante plaatsen, historische gebouwen en aanbiddingen als de kerk van San Vittore delle Chiuse, de Tempel van de Valadier en de Hermitage van Santa Maria infra Saxa, natuur gebieden geschikt om te wandelen of picknicken in het groene van de Apennijnen van de Marche in de buurt van de rivieren Esino en Sentino. Van bijzondere schoonheid van de inmiddels beroemde levende kerststal dat elk jaar steeds meer en meer bezoekers trekt.

DE MARCHE, HET REGIO VAN DE 9 JACHTHAVENS

3 August 2015turismomarche

Hieronder zijn de 9 jachthavens in de Marche, voor boot liefhebbers, zeil boot, wandelen, voor degenen die de kust van de Marche van noorden naar zuiden willen ontdekken, genietend van een drankje, een dinner in een karakteristike plaats met alle schepen afgemeerd.

 

Voor boot liefhebbers, zeilen en zee reizen zullen hier in de Marche hun paradijs vinden. Van noord naar zuid, de regio met zijn 180 km lange kustlijn telt 9 jachthavens en 5000 plaatsen voor de boten. U kunt auto’s huren om de Marche vanuit de zee te ontdekken en genieten van het prachtige schouwspel van de kust. En ook tochten in rubberboot, excursies en mini-cruises. Avond cocktails en dinners bij zonsondergang in karakteristische lokalen van de haven, omringd door honderden afgemeerde schepen. Hieronder de 9 jachthavens van de Marche.

In het noorden van de regio is de toeristische haven van Gabicce Mare, gelegen aan de voet van de Colle San Bartolo. Die van Pesaro werd onlangs vernieuwd en strekt zich uit tot het oosten van het bestaande haven. De haven van Marina dei Cesari in Fano heeft een capaciteit van 450 boten. In het centrum van de regio is er de jacht/vissershaven van Senigallia. Met zijn 206 ligplaatsen, ontstaat  aan de linkerkant van de monding van de rivier Misa, passend binnen het historische centrum van de stad. De toeristisch dock van Ancona breidt zuid-westen van de dorische haven. Naast de vele pieren en 1.200 ligplaatsen, zijn er bars, restaurants en winkels. De haven van Numana is beschermd door twee pieren en kades en door een lange rif parallel aan het strand.

Ten zuiden van de regio is er de toeristische haven van Civitanova Marche. Het is beschermd door drie pieren en kaden. Van de kust vertrekken verschillende drijvende steigers met 600 ligplaatsen. De jacht/vissershaven van Porto San Giorgio heeft een capaciteit van 300 ligplaatsen. Met zijn 620 meter van kades en 12 pieren, biedt jacht diensten en accommodatie. San Benedetto del Tronto heeft een Nautical Club, dat de mogelijkheid geeft om boten te huren en activiteiten op zee te doen.

Goede reis met MarcheTravelling.com!

 

WELLNESS IN DE MARCHE

1 July 2015turismomarche

De Marche als bestemming om te ontspannen en te genieten, niet alleen vanwege het schouwspel van de natuur, maar ook vanwege de keuze van bestemmingen waar er kuuroorden zijn:  hieronder  waar we aanbevelen te gaan.

 

De schoonheid van het landschap, de natuur en de hoge kwaliteit van het leven van de regio Marche ideaal om te rusten en te herstellen. In die plaatsen waar de sfeer van rust en welzijn geademd wordt, zijn er sinds enkele jaren beautyfarm en spa geboren. Hier zijn de aanbevolen gebieden te gaan om te genieten van een ontspannende vakantie gewijd aan wellness.

De eerste aanbevolen plaats om te gaan zijn de landen van Montefeltro. Het gebied wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de forten en kastelen ondergedompeld in een bergachtig of heuvelachtig gebied. Er zijn vele kuuroorden en spa. Het is mogelijk om de beroemde stad Urbino en vele andere dorpen te bezoeken.

De tweede plaats die wordt aanbevolen is Arcevia. In het gebied van Arcevia is er een veelvoudige keuze aan gezondheids-clubs of boerderijen met spa. In Arcevia buiten ontspanning en welzijn kan er ook een interessant bezoek gecombineerd worden aan de negen kastelen.

De vijf steden van de Marche die absoluut te zien zijn

, , , , ,
17 March 2015turismomarche

Urbino, Pesaro, Ancona, Fermo en Ascoli Piceno, hier zijn de vijf steden te bezoeken tijdens uw vakantie in de Marche.

Een van de voordelen van de Marche is zeker zijn enorme culturele erfgoed dat je kunt ontdekken en kennen. De geschiedenis, de passage en  het vestigen van oude volkeren, markeerde de Marche, waardoor nog steeds zichtbare tekenen hebben in de kunst, archeology en architectuur gekoppeld aan deze oude beschavingen die gevolgd hebben in de tijd.

Wij, om dit fascinerende geschiedenis te ontdekken, raden u aan te starten vanaf de rijkste kunststeden  van dit unieke culturele erfgoed. We hebben er 5 geïdentificeerd.

Vanaf het noorden kunt u een bezoek brengen aan Urbino, de Renaissance. Vandaag beroemde universiteitsstad, is een juweel genesteld in de Montefeltro in de provincie van Pesaro. Het historische centrum behoudt de kenmerken van de Italiaanse Renaissance. Het is onderdeel van de World Heritage Site sinds 1998. U zult verrast zijn van de architectuur, het spel van licht, de symbolische perspectief, de oude straten en paleizen uit de Renaissance. Van bijzonder belang is het Palazzo Ducale met de Galleria Nazionale delle Marche, die werken van Raphael en Piero della Francesca bevat.

Pesaro werd een vrije gemeente in de eerste helft van de twaalfde eeuw, waarna het werd herbouwd op de ruïnes van de Romeinse tijd, is nu een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De gebouwen te bezoeken zijn: de kathedraal, de kerk van San Giovanni Battista en de kerk van Sant’ Agostino, Rocca Costanza, de Palazzo Ducale, het Teatro Rossini, waar elk jaar de Rof plaats vindt (Rossini Opera Festival) Oliveriano het Archeologisch Museum en de stedelijke musea, waaronder de Art Gallery en het Museum van de Keramiek. Vertegenwoordiger van Pesaro is de bronzen sculptuur gemaakt in 1998 door de beeldhouwer Arnaldo Pomodoro. De Washington Patrignani is een museum die  de maritieme traditie van Pesaro documenteerd.

Ancona, de hoofdstad van de region Marche, wordt vaak een openluchtmuseum genoemd. In feite, in zijn ongelooflijke historische centrum vindt u oude kerken, de baden en de oude Romeinse forum, een amfitheater van de keizerlijke tijd, en de imposante kathedraal op de heuvel Guasco dat, het embleem van Ancona, kan worden genoemd voor zijn geografische ligging en zijn historische religieuse-betekenis. Plebiscito plein was het toneel van historische gebeurtenissen van bijzonder belang. En ‘het oudste plein in Ancona en tegenwoordig bekend als Plein van de paus voor de aanwezigheid van het standbeeld van paus Clemens XII.

Fermo, intact middeleeuws stadje, wordt vandaag de dag verdeeld in twee delen: het historische gedeelte en een nieuw gedeelte. Opmerkelijke eeuwse Palazzo dei Priori, de thuisbasis van de Art Gallery, Palazzo degli Studi gastheer van de gemeentelijke bibliotheek “Spezioli”, de achttiende-eeuwse Aquila Theatre thuisbasis van verschillende theater en muziek spelen en de Romeinse waterreservoirs een archeologisch complex van 2.200 vierkante meter uit de eerste eeuw N.Chr. en toegeschreven aan keizer Augustus. Interessante historische optocht is de Rit dell’Assunta, dat plaatsvindt op 15 augustus van elk jaar.

En tot slot kun je niet Ascoli Piceno missen, ook wel de stad van de honderd torens genoemd, omdat het  vele nobele torens en bellen bewaart. Het is gelegen in het uiterste zuiden van de Marche en is gecentreerd rond de Renaissance Piazza del Popolo met haar gebouwen, zoals het Paleis van de Kapiteins van het Volk (nu het stadhuis), het historische Caffè Meletti en de kerk van San Francesco. Aangename gelegenheden om deze elegante stad te bezoeken, zijn de ridders ‘toernooi van de Quintana, die in augustus plaatsvindt.

U kunt kiezen uit de beste badplaatsen van de Marche.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
4 March 2015turismomarche

Zoek uit welke badplaatsen het beste zijn voor uw behoeften voor uw volgende vakantie in de Marche.

 

De Marche biedt een ruime keus aan stranden en badplaatsen. Van noord naar zuid volgen er diverse karakteristieke plaatsen, steden en dorpen aan zee in staat om de zorgvuldige waarnemer te betoveren.

Duidelijke rots, fijn, goudkleurige zand, witte steen, kristallijn blauwe water, materiaal en kleur, de belangrijkste kenmerken van de stranden van de Marche.

Voor uw strandvakantie 2015, suggereren we een aantal prachtige bestemmingen in de Marche, die nat worden gemaakt door het water van de Adriatische Zee.

Vanaf het noorden vinden we Gabicce Mare, rustige stadje dat onder zijn vele kwaliteiteiten een ​​comfortabele en ontspannen vakantie voor gezinnen en kinderen aan te bieden heeft. Aangesloten op het prachtige Park van San Bartolo (begunstigd door degenen die wandelen en door mountainbikers oefeners) en naast de middeleeuwse stad van Gradara.

Pesaro, niet alleen een zee stad, maar ook rijk aan kunst en cultuur. Prachtige bestemming voor een vakantie afgestemd op de smaak en behoeften van alle leeftijden. De promenade aan zee is uitgerust met een lange fietspad, grenzend Pesaro naar Fano voor twaalf kilometer en na de zee zijn er veel dingen te beleven en te ontdekken. In augustus, kunnen muziekliefhebbers het Rossini Opera Festival niet missen. In Pesaro, voor een complete vakantie!

Fano en Marotta, plaatsen waar rust en schone zee de belangrijkste onderscheidende kenmerken zijn van deze twee nabijgelegen badplaatsen van de Marche. Ideaal voor degenen die een comfortabele vakantie willen, verzekerd door de grote ruimtes en de zorgvuldige organisatie van de vele hotels en beach resorts in het gebied.

Senigallia, historische en charmant, met zijn beroemde Velvet Beach, zijn levendige boulevard en een oude stad vol geschiedenis te ontdekken, perfecte mix als je een vakantie vol emoties wenst. De meest verwachte zomer evenement is de Summer Jamboree, het internationale festival gewijd aan de muziek en de cultuur van Amerika in de jaren ’40 en ’50.

De Conero Riviera, entertainment en erfgoed van de Marche, omvat plaatsen zoals Sirolo, Numana, Portonovo, Camerano, die wachten op een vakantie van plezier en ontspanning. De kust biedt unieke scenario’s: wilde baaien, grotten en bredere uitgestrektheid van zand en stenen en een mooi gedeelte van strand van fijn grind, rotsen en steile kliffen die duiken in de zee. Het strand van “Twee Zusters” is het strand dat het beste het Conero Riviera vertegenwordigd, zo genoemd omdat twee stapels (de “Twee Zusters”) uit de zee komen. Dit gebied is vooral aanbevolen voor liefhebbers van sport (wandelen, fietsen, zeilen, surfen, windsurfen, tennis en duiken) en wandelingen in de natuur, dat de gelijknamige Regionale Park biedt.

Pedaso en Porto San Giorgio, bijzondere bestemmingen voor een vakantie aan zee, zijn uitgegroeid in een korte tijd tot levendige plaatsen: zee en kalmte tijdens de dag, nacht clubs en entertainment in de avond.

Om te sluiten, de Riviera delle Palme, in het meest zuidelijke deel van de regio Marche, is een van de meest kostbare juwelen van de schat van de Marche. Omvat resorts zoals Cupra Marittima, Grottammare en San Benedetto del Tronto. De boulevard, de kalmte van de omgeving en aandacht voor het welzijn van kinderen maken van de Riviera delle Palme een favoriete bestemming voor familie toerisme.

Kies het zeegebied van de Marche die het beste past bij uw behoeften !!!