De vijf steden van de Marche die absoluut te zien zijn

, , , , ,
17 March 2015turismomarche

Urbino, Pesaro, Ancona, Fermo en Ascoli Piceno, hier zijn de vijf steden te bezoeken tijdens uw vakantie in de Marche.

Een van de voordelen van de Marche is zeker zijn enorme culturele erfgoed dat je kunt ontdekken en kennen. De geschiedenis, de passage en  het vestigen van oude volkeren, markeerde de Marche, waardoor nog steeds zichtbare tekenen hebben in de kunst, archeology en architectuur gekoppeld aan deze oude beschavingen die gevolgd hebben in de tijd.

Wij, om dit fascinerende geschiedenis te ontdekken, raden u aan te starten vanaf de rijkste kunststeden  van dit unieke culturele erfgoed. We hebben er 5 geïdentificeerd.

Vanaf het noorden kunt u een bezoek brengen aan Urbino, de Renaissance. Vandaag beroemde universiteitsstad, is een juweel genesteld in de Montefeltro in de provincie van Pesaro. Het historische centrum behoudt de kenmerken van de Italiaanse Renaissance. Het is onderdeel van de World Heritage Site sinds 1998. U zult verrast zijn van de architectuur, het spel van licht, de symbolische perspectief, de oude straten en paleizen uit de Renaissance. Van bijzonder belang is het Palazzo Ducale met de Galleria Nazionale delle Marche, die werken van Raphael en Piero della Francesca bevat.

Pesaro werd een vrije gemeente in de eerste helft van de twaalfde eeuw, waarna het werd herbouwd op de ruïnes van de Romeinse tijd, is nu een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De gebouwen te bezoeken zijn: de kathedraal, de kerk van San Giovanni Battista en de kerk van Sant’ Agostino, Rocca Costanza, de Palazzo Ducale, het Teatro Rossini, waar elk jaar de Rof plaats vindt (Rossini Opera Festival) Oliveriano het Archeologisch Museum en de stedelijke musea, waaronder de Art Gallery en het Museum van de Keramiek. Vertegenwoordiger van Pesaro is de bronzen sculptuur gemaakt in 1998 door de beeldhouwer Arnaldo Pomodoro. De Washington Patrignani is een museum die  de maritieme traditie van Pesaro documenteerd.

Ancona, de hoofdstad van de region Marche, wordt vaak een openluchtmuseum genoemd. In feite, in zijn ongelooflijke historische centrum vindt u oude kerken, de baden en de oude Romeinse forum, een amfitheater van de keizerlijke tijd, en de imposante kathedraal op de heuvel Guasco dat, het embleem van Ancona, kan worden genoemd voor zijn geografische ligging en zijn historische religieuse-betekenis. Plebiscito plein was het toneel van historische gebeurtenissen van bijzonder belang. En ‘het oudste plein in Ancona en tegenwoordig bekend als Plein van de paus voor de aanwezigheid van het standbeeld van paus Clemens XII.

Fermo, intact middeleeuws stadje, wordt vandaag de dag verdeeld in twee delen: het historische gedeelte en een nieuw gedeelte. Opmerkelijke eeuwse Palazzo dei Priori, de thuisbasis van de Art Gallery, Palazzo degli Studi gastheer van de gemeentelijke bibliotheek “Spezioli”, de achttiende-eeuwse Aquila Theatre thuisbasis van verschillende theater en muziek spelen en de Romeinse waterreservoirs een archeologisch complex van 2.200 vierkante meter uit de eerste eeuw N.Chr. en toegeschreven aan keizer Augustus. Interessante historische optocht is de Rit dell’Assunta, dat plaatsvindt op 15 augustus van elk jaar.

En tot slot kun je niet Ascoli Piceno missen, ook wel de stad van de honderd torens genoemd, omdat het  vele nobele torens en bellen bewaart. Het is gelegen in het uiterste zuiden van de Marche en is gecentreerd rond de Renaissance Piazza del Popolo met haar gebouwen, zoals het Paleis van de Kapiteins van het Volk (nu het stadhuis), het historische Caffè Meletti en de kerk van San Francesco. Aangename gelegenheden om deze elegante stad te bezoeken, zijn de ridders ‘toernooi van de Quintana, die in augustus plaatsvindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What is 4 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

x