Ancona

Overview

ID: #4062
Type: Badplaatsen
Location: Riviera delle Palme de Piceno en de Sibillini
Rating:
Rate this post

Map

ANCONA

Wat te zien is in Ancona:

Mole Vanvitelliana genoemd Lazzaretto;

De Boog van Trajanus;

Piazza del Pebliscito;

Kerk van Jezus;

Kerk van Santa Maria della Piazza;

Kathedraal van San Ciriaco;

Amfitheater;

Archeologisch Museum;

Badplaats aan de Riviera del Conero.

Hoofdkwartier van de Polytechnische Universiteit van de Marche.

Ancona te bereiken met de auto: Ancona is aangesloten met de snelweg A / 14 Bologna-Taranto afslag Ancona.

Ancona te bereiken met de trein: Ancona is de tussenstop voor de spoorlijn Milaan-Lecce met de Eurostar en de Intercity.

Ancona te bereiken met de bus: Talrijke buslijnen verbinden de stad met de belangrijkste centra van Italië zoals Rome. U kunt ook gebruik maken van de dienst van twee buslijnen: Rome Marche Linee spa en Start spa.

Ancona te bereiken met het vliegtuig: Vliegveld Ancona-Falconara.

 

 

Voor gezinnen met kinderen en kinderwandelwagens kunt u de stad goed te voet bezoeken.

De stad is toegankelijk voor invalidie mensen.

 

Het fietspad loopt langs de hele kust door voor 33 km tot aan Porto Recanati.

 

Nuttige telefoonnummers

Toerisme Dienst

Palazzo Camerata – Via Fanti 9

Tel 071 222 3125/5066/5067/5025

turismo@comune.ancona.it

Office of Public Relations

Largo XXIV Maggio, 1

groene nummer 800 653413

Tel: 071 222 4343

openingstijden voor het publiek:

maandag, woensdag en vrijdag 9-13

diensdag 9-13 en van 15 tot 17

donderdag 9-16

urp@comune.ancona.it

Toeristen Loket Regio Marche

groene nummer 800 222 111

turismo@regione.marche.it

www.turismo.marche.it

WAT TE WETEN IS OVER ANCONA…

Ancona is de hoedster van de Adriatische Zee. Gelegen aan de elleboog – Ankon, Griekse oorsprong van de naam – van de Adriatische Rivièra is zowel historisch als commercieel een van de belangrijkste steden van de italiaanse oostkust . Er zijn plaatsen die prachtige zonsopgangen over de oceaan bieden. En dan zijn er nog anderen die zijn ingeprent in het geheugen voor zonsondergangen, waarbij de rode zon  uitgaat naar het blauw van de golven.

Ancona kan de toerist laten genieten van beide deze fascinerende wonderen van de natuur!

Geplaatst in het hart van de Adriatic, Ancona, werd gesticht in 387 voor Christus door de Doriërs, een oude Griekse bevolking van zeilers. Dankzij de tradities overgedragen door Doriërs werd Ancona een maritieme stad met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur.

Het centrum van Ancona biedt toeristen een wandeling naar de ontdekking van de geschiedenis en de oude monumenten van de stad. Dit pad is noodzakelijkerwijs gestart vanuit de haven vol met monumenten. Als man de middeleeuwse stadsmuur volgt komt op de pier, waar de ‘Boog van Trajanus staat, oorspronkelijk versierd met friezen en standbeelden, dan later geplunderd door Napoleon en Saracenen.

Deze boog werd gebouwd in 115 na Christus door Apollodorus van Damascus, die deze opdracht had gekregen, als een teken van dankbaarheid aan de keizer Trajanus die het maken van de versterkte kade uit eigen zak had betaald.

Binnen in de haven in het midden van de zee kunt u het Mole Vanvitelliana bewonderen, zei Lazzaretto, een vijfhoekig fort met het vasteland verbonden door een brug, dat in de zomer verandert in een openbare plaats waar man film en openluchttheater kan kijken of een rustige plek om af te koelen met iets te drinken bij de kiosken.

Opgevat als een eiland stad, 20.000 vierkante meter uitgestrekt, biedt plaats aan tweeduizend mensen en een grote hoeveelheid voedsel, geserveerd in quarantaine bedoeld voor reizigers komende uit het Oost.

Honderd meter naar de uitgang van de haven kan man de historische hart van de stad bezoeken, Piazza del Pebliscito, de Kerk van Jezus, achttiende eeuw, en gewijzigd door Luigi Vanvitelli in 1743 met een mooie gebogen gevel, de Romaanse kerk van S. Maria della Piazza, de kathedraal van St. Ciriaco gebouwd meer dan 1000 jaar, gekenmerkt door een Roman portal – Gothic geschiedenis leerboek van kunst.

Aan de binnenkant kan man de dertiende-eeuwse koepel dodecadenale bewonderen en, onder de kerk, de overblijfselen van de voormalige Griekse tempel – de Griekse en de vroegchristelijke basiliek.

De artistieke route van Ancona biedt een bezoek aan het paleis in Bosdari via Pizzecolli zetel van de Pinacoteca Civica, waar de werken van Titiaan, Carlo Crivelli, Lorenzo Lotto, Francesco Podesti en Guercino gehost zijn.

In Pizzecolli straat, net onder de Duomo,  kan man het amfitheater, uit de eerste eeuw en het Archeologisch Museum, dat, met zijn 23 kamers vol met archeologische vondsten, vooral objecten met betrekking tot Picenes, een van de meest bekende in Italië, bezoeken.

Ancona kan worden beschouwd als een van de belangrijkste routes voor toeristen, die hun toevlucht kunnen nemen in de Riviera del Conero en die belangstelling hebben aan cultuur en geschiedenis. Het heeft zeker niet het aantal Hotels, Bed and Brakfast of Residence als Numana, Sirolo en Marcelli, maar nog steeds biedt zowel een groot aantal hotels het hele ‘jaar door. Een beetje verder van het centrum is dan Portonovo, de meest spectaculaire baai in de Conero Riviera! Hier zal de toerist een heel grote e varieerde keuze hebben aan Hotel, Camping, Vakantie Boerderijen, Landhuizen en Bed and Breakfast, allemaal omgeven door de groene landschappen met daarop het silhouet van de Monte Conero.

 

Ultime da Ancona
x