Numana

Overview

ID: #4085
Type: Badplaatsen
Location: Riviera del Conero en de provincie Ancona
Rating:
Rate this post

Map[cresta-social-share]


NUMANA

Wat te zien is in Numana:

Oude centrum van Numana Alta;

Boulevard van Numana;

Archeologisch Museum;

Wandelen of rijden op de Monte Conero.

Uitstekende badplaats van de Riviera del Conero.

Afstand van de stad Ancona: 22 Km

Numana te bereiken met de auto: Vanuit het noorden: De snelweg A14 nemen richting Ancona, afgaan Ancona Sud / Osimo, afbuigen naar de SS 16 richting Pescara, Osimo Stazione en Coppo oversteken, dan de borden volgen naar Numana.

Vanuit het zuiden: De snelweg A14 nemen in de richting van Napels, afgaan bij Loreto / Porto Recanati,  afbuigen naar de SS 16 richting Porto Recanati, Marcelli oversteken en dan de borden volgen naar Numana.

Numana te bereiken met de trein: Het is aan te raden om het station in Ancona te bereiken en de bus lijn “Reni” te nemen dat elk uur Ancona met Numana verbindt.

Numana te bereiken met de bus: Auolinee Reni www.anconarenibus.it

Numana te bereiken met het vliegtuig: Vliegveld Ancona Falconara 32 Km afstand.

 

Voor gezinnen met kinderen en kinderwandelwagens kunt u de stad goed te voet bezoeken.

De stad is toegankelijk voor invalidie mensen.

Nuttige telefoonnummers

GEMEENTE NUMANA

Ministerie van Toerisme

Piazza del Santuario 24

60026 Numana – Italië

Tel. 071 9339801

assessorato@turismonumana.it

IAT NUMANA

Tourist Information en hotel accomodatie

Via Flaminia, hoek Via Avellaneda

60026 Numana – Italië

Tel. 071 9330612

info@turismonumana.it

WAT TE WETEN IS OVER NUMANA …

Uit artistieke oogpunt het belangrijkste centrum van de Riviera del Conero is Numana, een stad van oude oorsprong. Het lijkt erop dat het al een haven was van de Italische Piceno bevolking. In de zevende eeuw voor Christus Numana was verdeeld in een bovenste deel, de oudste, gelegen op een rots die op zee keek, en een onderste deel, de meest moderne, direct aan de kust gelegen. Op het prachtige plein in het bovenste gedeelte, waar u kunt genieten van een bijzonder uitzicht op de Riviera del Conero, ligt de middeleeuwse toren, dat is eigenlijk een boog uit de Middeleeuwen dat misschien deel was van een defensief systeem. Symbool van de stad is de Costarella, een trap geflankeerd door oude huizen van de vissers. In de Antiquarium, gelegen achter het plein, zijn bewaard gebleven de sporen van de mensen die relaties hebben gehad met Numana, deze zijn de  Picenes, Cursief, Etrusken, Grieken en Romeinen. Het onderste deel van de stad heeft een zeer georganiseerde jachthaven, gebouwd in de jaren ’70. De Spiaggiola, gelegen op het strand van Numana hoog, is het belangrijkste strand van Numana en is een rustige plek om te genieten van een dagje aan het strand, wachtend misschien op de schaduw van de Conero die afloopt naar de avond. Het is een zandstrand, verzamelt en gesloten door drie riffen, met een ondieppe zee. Het strand van laage Numana gaat bijna tot aan Marcelli, een modern toeristenoord, een brede zandvlakte, met vele stranden en badhuizen. Numana, en dus ook Marcelli de uitbreiding ervan, zijn ook de meest actieve centra van de Riviera del Conero. In feite de toerist kan een flink aantal hotels, Vakantie Boerderijen, Country Houses, Campings, Residences en Bed and Breakfast  vinden. Numana en Marcelli, ondanks deze zwerm van hotels en accommodaties, zelfs in de zomer, is in ieder geval niet een druk, maar een erg comfortabele en rustige plek voor familie die op vakantie zijn!

Ultime da Numana
x